Baconfräs:
2 frp kycklingbacon
1/2 tsk curry
Olivolja
1 vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
Hawaiipizza:
1 pizzadeg
2 tomater
1 burk ananasringar
2 tsk torkad oregano
50 g riven mozzarella
3 msk tomatpuré
Vitkålssallad:
400 g vitkål
1 1/2 msk olivolja
1 1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
1 tsk socker
1/2 tsk salt
Svartpeppar
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Sätt in en plåt i ugnen.
Baconfräs: Strimla kycklingbacon tunt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek bacon hastigt. Tillsätt pressad vitlök, curry, lite salt och nymald svartpeppar. Fräs ca 1 min.
Hawaiipizza: Rulla ut pizzadegen på medföljande bakplåtspapper. Bred tomatpuré över degen. Skiva tomater tunt och fördela på pizzan.
Häll av ananas. Fördela baconfräs och ananas på pizzan. Strö över torkad oregano och riven mozzarella. Lägg över på den varma plåten och tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills pizzan är genomgräddad och fått fin färg.
Vitkålssallad: Blanda olivolja, vitvinsvinäger, vatten, socker, salt och lite nymald svartpeppar i en skål, eller se tips! Strimla vitkålen tunt och blanda med dressingen. Knåda vitkålen mjuk.
Servera nygräddad Hawaiipizza med vitkålssallad.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Sätt in en plåt i ugnen.
Baconfräs: Strimla kycklingbacon tunt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek bacon hastigt. Tillsätt pressad vitlök, curry, lite salt och nymald svartpeppar. Fräs ca 1 min.
Hawaiipizza: Rulla ut pizzadegen på medföljande bakplåtspapper. Bred tomatpuré över degen. Skiva tomater tunt och fördela på pizzan.
Häll av ananas. Fördela baconfräs och ananas på pizzan. Strö över torkad oregano och riven mozzarella. Lägg över på den varma plåten och tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills pizzan är genomgräddad och fått fin färg.
Vitkålssallad: Blanda olivolja, vitvinsvinäger, vatten, socker, salt och lite nymald svartpeppar i en skål, eller se tips! Strimla vitkålen tunt och blanda med dressingen. Knåda vitkålen mjuk.
Servera nygräddad Hawaiipizza med vitkålssallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar