Ett recept från Linas matkasse. Alltid gott med hamburgare! Vi picklade även lite rödlök som vi la på våra.
4 portioner
Ugnsrostade rotsaker:
Ugnsrostade rotsaker:
900 g potatis
250 g morötter
Salt
Bakplåtspapper
Tillbehör:
2 st tomater
1 rödlök
4 st hamburgerbröd
N-Y dressing:
1 dl matyoghurt
1 1/2 msk ketchup
1 msk senap
Salt
Svartpeppar
Burgare:
500 g blandfärs
3/4 tsk salt
Svartpeppar
Olivolja
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och morötter. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper, krydda med lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Tillbehör: Skiva tomat och rödlök. Lägg upp på ett fat.
N-Y dressing: Blanda ketchup, senap och matyoghurt i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Burgare: Blanda hastigt ihop blandfärs, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till 4 burgare.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek burgarna på medelvärme ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Platta till dem på mitten medan du steker.
Fyll hamburgerbröd (se tips) med nystekta burgare, tomatskivor, rödlök och dressing. Servera med ugnsrostade rotsaker.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och morötter. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper, krydda med lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Tillbehör: Skiva tomat och rödlök. Lägg upp på ett fat.
N-Y dressing: Blanda ketchup, senap och matyoghurt i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Burgare: Blanda hastigt ihop blandfärs, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till 4 burgare.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek burgarna på medelvärme ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Platta till dem på mitten medan du steker.
Fyll hamburgerbröd (se tips) med nystekta burgare, tomatskivor, rödlök och dressing. Servera med ugnsrostade rotsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar