Sidor

måndag 26 april 2021

Ugnsbakad laxfilé med citronsås och potatis


Ett recept från Linas matkasse. Lätt att göra och gott! 


4 portioner

Laxfilé:
500 g laxfilé 
Olivolja
1 tsk salt
1 bakplåtspapper 

Citronsås:
1 citron
2 dl matyoghurt 
Salt
Svartpeppar 

Tillbehör:
900 g potatis 
250 g morötter 
1 frp cocktailtomater 


Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka potatis i lättsaltat vatten.
Laxfilé: Lägg laxfilé i en ugnsform med bakplåtspapper. Ringla på lite olivolja och strö på salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, eller tills fisken är klar.
Citronsås: Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda citronskal med matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Dela den använda citronen i klyftor.
Skala och grovriv morötter. Lägg cocktailtomater i en skål.



Servera ugnsbakad lax med citronsås, nykokt potatis och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar