4 portioner
1 gul lök
500 g kycklingfärs
1/2 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
4 port ris eller annat gryn (gärn fullkorn)
1 röd paprika
1 1/2 dl ajvar relish (gärna mild)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 förp krispsallad
Skala och hacka löken och stek den tillsammans med färsen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och pressa i vitlöken. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Dela, kärna ur och skär paprikan i små bitar och vänd ner i stekpannan tillsammans med ajvar och grädde. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär salladen i bitar. Servera bolognesen med ris och sallad.
1 gul lök
500 g kycklingfärs
1/2 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
4 port ris eller annat gryn (gärn fullkorn)
1 röd paprika
1 1/2 dl ajvar relish (gärna mild)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 förp krispsallad
Skala och hacka löken och stek den tillsammans med färsen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och pressa i vitlöken. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Dela, kärna ur och skär paprikan i små bitar och vänd ner i stekpannan tillsammans med ajvar och grädde. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär salladen i bitar. Servera bolognesen med ris och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar