Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 21 december 2014

Saffranspäron med mascarpone

Ett recept ur boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Enkelt och gott!


4 port.
4 st fasta päron
1/2 vaniljstång
6 dl vatten
1,5 dl strösocker
1 kuvert saffran ( 1/2 g)
1/2 tsk rivet citronskal
Ca 200 g mascarpone
1-2 msk florsocker

Skala päronen och lämna kvar skaftet. Snitta upp vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg både stång och frön i en kastrull tillsammans med vatten, socker, saffran och citronskal. Koka upp lagen och lägg ner päronen. Sjud päronen i ca 20 minuter eller tills de har mjuknat. Låt dem svalna i spadet eller servera dem varma. Blanda mascarpone och florsocker efter smak. Servera päronen på en spegel av saffranslagen med en klick mascarpone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar