Ca 20-25 st.
200 g mandelmassa
1 ägg
Rivet skal av 1 apelsin
50 g grovt hackad mörk choklad
100 g mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägget i en kopp. Hacka den mindre mängden choklad i mindre bitar. Riv mandelmassan grovt i en bunke. Blanda ner ägg, skalrasp och hackad choklad. Rör ihop till en jämn smet. Klicka med hjälp av teskedar ut smeten till små bollar eller högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i ca 10 minuter, de ska få färg och bli knapriga. Låt kakorna svalna helt på plåten. Smält resten av chokladen i vattenbad eller i mikron. Låt chokladen svalna. Doppa undersidan av kakorna i den smälta chokladen. Låt chokladen stelna helt. Förvara kakorna i en lufttät burk - men inte för länge, de är godast nybakade!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar