Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

lördag 6 december 2014

Pepparkakstryffel

Ett recept från boken Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Tryffel är så himla gott, så jag drog mig inte för att testa denna varianten! Men struntade i att doppa dom i smält choklad, kändes onödigt. Supergott blev det i alla fall!



Ca 40 st.
300 g mjölkchoklad av fin kvalitet
25 g smör
1/2 dl vispgrädde
2 msk honung
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malda nejlikor
1/2 tsk ingefära
150 g mjölkchoklad eller ljus choklad till Dopping eller Kakao

Finhacka chokladen. Dela smöret i mindre bitar och lägg smör och choklad i en bunke. Häll grädde och honung i en liten tjockbottnad kastrull. Lägg kryddorna. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i en form täckt med bakplåtspapper. Stansa ut olika former när den stelnat med hjälp av olika små pepparkaksformar. Låt dem stå i rumstemperatur i en timme för att torka och doppa sedan i smält choklad. Garnera gärna med pepparkakskristyr! Blanda florsocker med lite vatten och lägg i en plastpåse. Klipp av ett hörn av påsen och använd som sprits. Spritsa pralinerna som pepparkakor. Förvara svalt eller i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar