Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 21 december 2014

Inlagd strömming

En klassiker! Gott!!
På bilden är det den största burken uppe till höger!


500 g strömming, filéad 
Smör till stekning
Rågmjöl till panering
Persilja
Dill
Salt, efter smak
Peppar, efter smak

Ättikslag:
5 dl vatten
3 dl socker
1,5 dl ättika 12%
10 st vitpepparkorn
6 st kryddpepparkorn
3 st lagerblad
1 msk salt

1 morot i skivor
1 rödlök i skivor

Ättikslag:
Koka upp alltsammans och låt svalna. 
Strömming: 
Panera strömmingarna i rågmjöl. Fyll dem med rikligt hackat persilja och dill. Salta och peppra. Lägg ihop som flundror och stek i smör. Lägg i de stekta strömmingarna i ättikslagen och varva med rödlök och morot. Låt stå svalt ett dygn innan servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar