Sidor

söndag 21 december 2014

Saffranspäron med mascarpone

Ett recept ur boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Enkelt och gott!


4 port.
4 st fasta päron
1/2 vaniljstång
6 dl vatten
1,5 dl strösocker
1 kuvert saffran ( 1/2 g)
1/2 tsk rivet citronskal
Ca 200 g mascarpone
1-2 msk florsocker

Skala päronen och lämna kvar skaftet. Snitta upp vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg både stång och frön i en kastrull tillsammans med vatten, socker, saffran och citronskal. Koka upp lagen och lägg ner päronen. Sjud päronen i ca 20 minuter eller tills de har mjuknat. Låt dem svalna i spadet eller servera dem varma. Blanda mascarpone och florsocker efter smak. Servera päronen på en spegel av saffranslagen med en klick mascarpone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar