Sidor

söndag 21 december 2014

Inlagd strömming

En klassiker! Gott!!
På bilden är det den största burken uppe till höger!


500 g strömming, filéad 
Smör till stekning
Rågmjöl till panering
Persilja
Dill
Salt, efter smak
Peppar, efter smak

Ättikslag:
5 dl vatten
3 dl socker
1,5 dl ättika 12%
10 st vitpepparkorn
6 st kryddpepparkorn
3 st lagerblad
1 msk salt

1 morot i skivor
1 rödlök i skivor

Ättikslag:
Koka upp alltsammans och låt svalna. 
Strömming: 
Panera strömmingarna i rågmjöl. Fyll dem med rikligt hackat persilja och dill. Salta och peppra. Lägg ihop som flundror och stek i smör. Lägg i de stekta strömmingarna i ättikslagen och varva med rödlök och morot. Låt stå svalt ett dygn innan servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar