Ett recept från Linas matkasse. Lätt att göra och gott, men helt ärligt kändes osten onödig.
4 portioner
900 g potatis
1 äpple
300 g morötter
2 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Gratängsås:
1/2 gul lök
1 1/2 dl grädde
1/2 frp bladpersilja
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
2 dl mjölk
1/2 tärning kycklingbuljong
Salt
Svartpeppar
Fiskgratäng:
600 g sejfilé
50 g riven mozzarella
3/4 tsk salt
Svartpeppar
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka potatis i lättsaltat vatten.
Gratängsås: Finhacka gul lök. Hetta upp smör i en liten kastrull. Fräs löken någon minut, tills den är mjuk.
Vispa ner vetemjöl och fortsätt vispa i vispgrädde, vatten, mjölk och smulad kycklingbuljong. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Koka upp och sjud såsen på svag värme ca 5 min. Finhacka bladpersilja och rör ner i såsen. Spara lite persilja till servering.
Fiskgratäng: Lägg sejfilé i en smord ugnsform. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Häll gratängsåsen över fisken och toppa med riven mozzarella. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills fisken är klar.
Klyfta äpple. Skala och hyvla långa remsor av morötter med potatisskalare. Blanda allt i en skål med olivolja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Strö persilja över fiskgratängen och servera med nykokt potatis och morotssallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar