Ett recept från boken Allt i en gryta av Lisa Lemke. Såg supergott ut på bilden, men tyckte tyvärr att det inte riktigt var som jag hade förväntat mig. Fortsätter nog äta mina korvar med bostongurka istället!
4 portioner
2 gula lökar
400 g vitkål
50 g smör
3 dl rödvin
2 dl balsamvinäger
5 msk strösocker
3 lagerblad
Salt och svartpeppar
Till servering:
Kokt korv
Korvbröd
Dijonsenap eller annan god senap
Skala löken och strimla den och vitkålen fint. Hetta upp en gryta eller en kastrull med smöret och fräs löken mjuk. Tillsätt kål, vin, vinäger, socker samt lagerblad. Krydda med salt och peppar och låt sjuda under lock i cirka 25 minuter eller tills kålen är helt mjuk. Rör om då och då under tiden. Servera kålen varm till goda kokta korvar med korvbröd och dijonsenap.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar