Ett recept från boken Italienska hemligheter från Galbani. Fick den på ICA när jag köpte 2 mozzarella för ett tag sedan. Bläddrade igenom den och detta receptet lockade mest, men tyvärr blev det en riktig besvikelse. Känns som att det verkligen saknades bechamelsås, då hade den blivit mycket godare. Dessutom var receptet konstigt, man fattar ju inte hur mycket man ska ha om det står ”burkar” som mått...
Ca 6 portioner
1 lök
2 morötter
1 liten zucchini
1/4 dl vitt vin
500 g nötfärs
1 liten burk tomatpuré (ca 1 dl tog jag)
2 burkar krossade tomater
500 ml passerade tomater
Färsk basilika
Salt och peppar
300 g lassagneplattor
200 g parmesan
250 g mozzarella
Hacka löken fint. Skär morötter och zucchinin i medelstora tärningar. Värm olja i en stekpanna och fräs lök och morötter. Löken och morötterna ska steka på medelvärme i ca 10 minuter. Lägg i zucchinin och stek i ytterligare ca 5 minuter. Häll i vitt vin och låt det sjuda med grönsakerna tills alkoholen har förångats. Stäng av värmen och lägg grönsakerna åt sidan så länge. Stek köttfärsen under omrörning tills den är brynt. Lägg i tomatpuré och rör om ordentligt, sedan krossade och passerade tomater. Lägg i färsk basilika, salt och peppar. Tomatsåsen bör sjuda i minst 30 minuter, helst längre för att få rätt smak. Smaka av och tillsätt ev. lite mer salt eller basilika. När såsen är klar ska lasagnen monteras. Skär mozzarellan i fina skivor. Lägg lite sås i botten av formen, ett lagerlasagneplattor, sås, mozzarella i skivor och sedan parmesan. Upprepa ytterligare två gånger och avsluta med att fördela den sista färska mozzarellan och parmesanen på toppen. Täck med aluminiumfolie och ställ in lasagnen i en förvärmd ugn på 200 grader. Efter 20 minuter avlägsna folien och ge lasagnen ytterligare 10-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar