Sidor

måndag 6 juni 2022

Halstrad oxbringa med pepparrotssås

 Ett recept från boken Husman av Johan Åkerberg. Så gott!!



1 kg oxbringa, rimmad

2 liter vatten

2 gula lökar, delade

3 morötter, i mindre bitar

1 bit rotselleri, tärnad

10 vitpepparkorn 

2 lagerblad

Tillbehör:

Pepparrotssås

Pressgurka

Kokt potatis

Skiva oxbringan tunt och halstra snabbt i het panna. Servera med pepparrotssås, extra riven pepparrot, kokt potatis och pressgurka. 

Pepparrotssås

2 msk smör

2 msk vetemjöl

1/2 liter buljong, gärna från avkok

2 dl grädde

1/2-1 dl pepparrot, nutiden

Salt

Vitpeppar

Smält smöret i en kastrull och vispa i mjöl. Slå i hälften av buljongen under omrörning. Se till att såsen blir klumpfri och slå på resterande buljong. Tillsätt grädde och koka upp, sjud i 5 minuter. Smaka av med pepparrot, salt och peppar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar