Ett recept från boken Husman av Johan Åkerberg. Väldigt gott! Att ha lök och persilja i gjorde verkligen susen! Bästa hemmagjorda potatisbullarna jag gjort!
1/2 kg mjölig potatis, oskalad
2 klyftor vitlök
1/2 gul lök, hackad
3 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 dl persilja, hackad
Salt
Peppar
Smör och olja, till pannan
Rimmat stekfläsk, knaperstekt
Rårörda lingon
Koka potatisen i 20-25 minuter tillsammans med vitlök och lök. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av sig i 5 minuter. Skala potatisarna och mosa ihop dem med vitlök och lök. Blanda i ägg, mjöl och och persilja. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp smör/olja i en stekpanna och lägg i en matsked smet, platta ut till en ca 2 cm tjock bulle. Vänd efter några minuter. Stek tills bullarna fått fin färg. Servera med det knaperstekta fläsket och rårörda lingon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar