Ett recept från Linas matkasse, gott! Och superlätt att göra!
4 portioner
Lax:
500 g laxfilé
3/4 tsk salt
2 krm salt
Krämig pasta:
360 g penne
1/2 frp färskost
Salt
Svartpeppar
Tillbehör:
1 broccoli
1 frp cocktailtomater
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Lax: Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Strö över salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min, tills fisken är klar.
Koka pennepasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet till steg 5.
Skär broccoli i små buketter och låt koka med pastan de sista 2-3 min.
Krämig pasta: Rör ner färskost och det sparade pastavattnet i pastan. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Lägg upp cocktailtomater i en skål. Servera nystekt lax med krämig pennepasta och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar