Ett recept från Linas matkasse. Skumt med tomatsåsen till, tyckte inte riktigt att det passade ihop.
4 portioner
250 g morötter
Grekisk tomatsås:
1 rödlök
1/2 tsk timjan
1 frp krossade tomater
1 tsk torkad oregano
1 frp snackoliver
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
1/2 tsk socker
Svartpeppar
Salt
Potatispuré:
900 g potatis
2 dl mjölk
2 msk smör
1 tsk salt
Kolja:
600 g koljafilé
1/2 tsk salt
1 msk olivolja
Skala, dela och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Grekisk tomatsås: finhacka rödlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök 1-2 minuter. Tillsätt pressad vitlök, torkad timjan, tomatpuré, krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, socker, torkad oregano, lite nymald svartpeppar och snacksoliver. Koka upp och sjud 5-7 minuter. Smaka av med salt.
Grovriv morot och lägg i en skål.
Potatispuré: värm mjölk och smör i en kastrull. Häll bort vattnet från potatiskoket. Mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt och tillsätt mjölkblandningen. Vispa till ett mos. Smaka av med salt.
Kolja: skär koljafilé i portionsbitar och krydda med salt. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek fisken 2-3 minuter per sida, tills den är klar.
Servera nystekt koljafilé med grekisk tomatsås, potatispuré och rårivna morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar