Ett recept från boken Allt i en gryta av Lisa Lemke. Har inget minne av att jag någonsin gjort majssoppa förut. Den var i alla fall väldigt god!
4 portioner
2 stora gula lökar
2 stora vitlöksklyftor
1 stor färsk jalapeño
Matolja
420 g majskorn
8 dl höns- eller grönsaksbuljong
3 tsk malen spiskummin
Pressad sagt från 1 lime
Salt och svartpeppar
Till servering:
Färsk koriander
Rostat tortillabröd
Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka även jalapeñon fint. Hetta upp en stor kastrull med olja och lägg i majskornen. Rosta dem tills de börjar bli gyllenbruna, det tar 5-7 minuter. Rör om ofta så att de inte bränner fast. Tillsätt lök, vitlök och jalapeño och fräs tills löken har blivit mjuk. Rör ner hönsbuljong samt spiskummin och koka upp. Låt sjuda i cirka 10 minuter utan lock. Mixa soppan slät eller halvslät (det alternativ du föredrar) och smaka av med limesaft samt salt och svartpeppar. Servera med koriander på toppen och tillsammans med tortillabröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar