Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 23 december 2020

Kyckling med sötsur sås och rufsiga morötter

Ett recept från Linas matkasse. Första gången som jag testat göra hemmagjord sötsur sås! Och den blev väldigt god! Så det receptet ska jag lägga på minnet!



4 portioner 

3 1/2 dl jasminris

Sötsur sås:

1 burk ananasringar

1 1/2 msk majsstärkelse 

3 msk ketchup

2 msk rödvinsvinäger 

1 msk socker

2 dl vatten

Kycklinglårfilé:

600 g kycklinglårfilé 

1/2 tsk salt

Svartpeppar 

Neutral olja

Grönsaker:

1 broccoli 

250 g morötter 

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.

Sötsur sås: häll spadet från ananasringar i en kastrull. Dela ananasen i mindre bitar och lägg ner i kastrullen. Blanda ner ketchup, rödvinsvinäger, socker och vatten. Blanda ut majsstärkelse i lika delar vatten och vispa ner i såsen. Koka upp under omrörning och sjud 2-3 minuter. 

Kycklinglårfilé: krydda kycklinglårfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kycklingen 4-5 minuter per sida, tills den är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader).

Grönsaker: skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Koka i lättsaltat vatten 2-4 minuter. Skala morot. Fortsätt skala moroten i långa remsor och lägg i en skål. Servera nystekt kyckling med sötsur sås, jasminris, broccoli och rufsiga morötter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar