Sidor

onsdag 23 december 2020

Kolja med grekisk tomatsås, Oliver och potatispuré

Ett recept från Linas matkasse. Skumt med tomatsåsen till, tyckte inte riktigt att det passade ihop.



4 portioner

250 g morötter

Grekisk tomatsås:

1 rödlök 

1/2 tsk timjan

1 frp krossade tomater

1 tsk torkad oregano

1 frp snackoliver

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1 msk tomatpuré 

1 dl vatten

1 tärning kycklingbuljong 

1/2 tsk socker

Svartpeppar 

Salt

Potatispuré:

900 g potatis

2 dl mjölk

2 msk smör

1 tsk salt

Kolja:

600 g koljafilé 

1/2 tsk salt

1 msk olivolja 

Skala, dela och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.

Grekisk tomatsås: finhacka rödlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök 1-2 minuter. Tillsätt pressad vitlök, torkad timjan, tomatpuré, krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, socker, torkad oregano, lite nymald svartpeppar och snacksoliver. Koka upp och sjud 5-7 minuter. Smaka av med salt.

Grovriv morot och lägg i en skål.

Potatispuré: värm mjölk och smör i en kastrull. Häll bort vattnet från potatiskoket. Mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt och tillsätt mjölkblandningen. Vispa till ett mos. Smaka av med salt. 

Kolja: skär koljafilé i portionsbitar och krydda med salt. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek fisken 2-3 minuter per sida, tills den är klar. 

Servera nystekt koljafilé med grekisk tomatsås, potatispuré och rårivna morötter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar