Ett recept från Linas matkasse. En väldigt tråkig rätt..
4 portioner
Potatismos:
900 g Potatis
2 dl Mjölk
2 msk Smör
Salt
Sötsyrlig gurka:
1 st Gurka
3 msk Vatten
2 msk Vitvinsvinäger
2 msk Socker
Rårivna morötter:
300 g Morot
Stekt fläskytterfilé:
600 g Fläskytterfilé
1/2 tsk Salt
Svartpeppar
Smör
1 Skala potatis och koka mjuk i lättsaltat vatten.
2 Sötsyrlig gurka: Blanda vatten, vitvinsvinäger och socker i en bunke. Skiva gurka tunt med osthyvel eller mandolin. Blanda ner i bunken.
3 Rårivna morötter: Skala och finriv morot. Lägg upp i en skål.
4 Stekt fläskytterfilé: Skär fläskytterfilé i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek köttet 4-5 min per sida, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
5 Potatismos: Häll av potatisen. Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Mosa potatisen med en potatisstöt eller elvisp. Rör ner mjölkblandningen och smaka av med salt.
6 Servera stekt fläskytterfilé med potatismos, sötsyrlig gurka och rårivna morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar