Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 27 september 2020

Stekt fläskytterfilé med potatismos och sötsyrlig gurka

Ett recept från Linas matkasse. En väldigt tråkig rätt..



4 portioner

Potatismos:

900 g Potatis 

2 dl Mjölk

2 msk Smör

Salt

Sötsyrlig gurka:

1 st Gurka 

3 msk Vatten

2 msk Vitvinsvinäger

2 msk Socker

Rårivna morötter:

300 g Morot 

Stekt fläskytterfilé:

600 g Fläskytterfilé

1/2 tsk Salt 

Svartpeppar

Smör

1 Skala potatis och koka mjuk i lättsaltat vatten.

2 Sötsyrlig gurka: Blanda vatten, vitvinsvinäger och socker i en bunke. Skiva gurka tunt med osthyvel eller mandolin. Blanda ner i bunken.

3 Rårivna morötter: Skala och finriv morot. Lägg upp i en skål.

4 Stekt fläskytterfilé: Skär fläskytterfilé i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek köttet 4-5 min per sida, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).

5 Potatismos: Häll av potatisen. Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Mosa potatisen med en potatisstöt eller elvisp. Rör ner mjölkblandningen och smaka av med salt.

6 Servera stekt fläskytterfilé med potatismos, sötsyrlig gurka och rårivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar