Ett recept från Linas matkasse. Helt okej, men inte superspännande.
4 portioner
360 g Fusilli
2 frp Kycklingbacon
2 frp Mozzarella
Olivolja
Tomatsås:
1 st Gul lök
1/2 tsk Torkad timjan
1 frp Krossade tomater
2 tsk torkad oregano
3 st klyftor Vitlök
1 msk Olivolja
1 msk Tomatpuré
1/2 dl Vatten
2 krm Salt
1/2 tsk Socker
Svartpeppar
Grönsaker:
2 st Tomat
1 påse Babyspenat
Koka fusilli enligt anvisning på förpackningen.
Strimla kycklingbacon. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingbacon 3-4 min. Låt rinna av på hushållspapper.
Tomatsås: Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och torkad timjan 1-2 min. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten, salt, socker, torkad oregano och lite nymald svartpeppar. Koka 5-6 min.
Grönsaker: Klyfta tomater och lägg i en skål. Lägg upp babyspenat i en salladsskål.
Häll av pasta och lägg tillbaka i pastakastrullen. Blanda tomatsåsen med pastan (det går självklart lika bra att servera pasta och sås var för sig).
Bryt mozzarella i mindre bitar. Servera fusilli med italiensk tomatsås toppat med kycklingbacon och mozzarella. Servera med tomater och babyspenat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar