Sidor

söndag 27 september 2020

Stekt fläskytterfilé med potatismos och sötsyrlig gurka

Ett recept från Linas matkasse. En väldigt tråkig rätt..



4 portioner

Potatismos:

900 g Potatis 

2 dl Mjölk

2 msk Smör

Salt

Sötsyrlig gurka:

1 st Gurka 

3 msk Vatten

2 msk Vitvinsvinäger

2 msk Socker

Rårivna morötter:

300 g Morot 

Stekt fläskytterfilé:

600 g Fläskytterfilé

1/2 tsk Salt 

Svartpeppar

Smör

1 Skala potatis och koka mjuk i lättsaltat vatten.

2 Sötsyrlig gurka: Blanda vatten, vitvinsvinäger och socker i en bunke. Skiva gurka tunt med osthyvel eller mandolin. Blanda ner i bunken.

3 Rårivna morötter: Skala och finriv morot. Lägg upp i en skål.

4 Stekt fläskytterfilé: Skär fläskytterfilé i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek köttet 4-5 min per sida, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).

5 Potatismos: Häll av potatisen. Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Mosa potatisen med en potatisstöt eller elvisp. Rör ner mjölkblandningen och smaka av med salt.

6 Servera stekt fläskytterfilé med potatismos, sötsyrlig gurka och rårivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar