Ett recept från Linas matkasse. Lätt att göra och gott!
3 1/2 dl Jasminris
Grönsaker:
1 st Broccoli
1 Ask Cocktailtomater
Fiskgryta:
1 st Lime
1 burk Kokosmjölk
3/4 Malen ingefära
600 g Koljafilé
1 tsk Olivolja
2 klyftor Vitlök
1/2 msk Vetemjöl
2 dl Mjölk
1 tärning Grönsaksbuljong
2 tsk Flytande honung
Svartpeppar
3/4 tsk Salt
1 Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
2 Grönsaker: Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Koka i lättsaltat vatten 3-4 min. Lägg upp i en skål. Dela cocktailtomater och lägg i en skål.
3 Fiskgryta: Tvätta lime ordentligt i ljummet vatten. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs pressad vitlök 1 min. Pudra över vetemjöl och vispa ner mjölk, kokosmjölk, finrivet skal och pressad saft från limen, smulad grönsaksbuljong, malen ingefära och flytande honung. Sjud 3-4 min. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
4 Skär kolja i mindre bitar och krydda med salt. Lägg ner i grytan och sjud 2-4 min, tills fisken är klar.
5 Servera fiskgrytan med grönsaker och jasminris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar