Sidor

söndag 27 september 2020

Italiensk tomatpasta med stekt kycklingbacon och mozzarella

Ett recept från Linas matkasse. Helt okej, men inte superspännande.



4 portioner

360 g Fusilli 

2 frp Kycklingbacon 

2 frp Mozzarella 

Olivolja

Tomatsås:

1 st Gul lök 

1/2 tsk Torkad timjan 

1 frp Krossade tomater 

2 tsk torkad oregano 

3 st klyftor Vitlök

1 msk Olivolja

1 msk Tomatpuré

1/2 dl Vatten

2 krm Salt

1/2 tsk Socker

Svartpeppar

Grönsaker:

2 st Tomat 

1 påse Babyspenat 


Koka fusilli enligt anvisning på förpackningen.

Strimla kycklingbacon. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingbacon 3-4 min. Låt rinna av på hushållspapper.

Tomatsås: Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och torkad timjan 1-2 min. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten, salt, socker, torkad oregano och lite nymald svartpeppar. Koka 5-6 min.

Grönsaker: Klyfta tomater och lägg i en skål. Lägg upp babyspenat i en salladsskål.

Häll av pasta och lägg tillbaka i pastakastrullen. Blanda tomatsåsen med pastan (det går självklart lika bra att servera pasta och sås var för sig).

Bryt mozzarella i mindre bitar. Servera fusilli med italiensk tomatsås toppat med kycklingbacon och mozzarella. Servera med tomater och babyspenat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar