Sidor

lördag 19 september 2020

Fiskgryta med lime och kokosmjölk

 Ett recept från Linas matkasse. Lätt att göra och gott!




3 1/2 dl Jasminris

Grönsaker:

1 st Broccoli 

1 Ask Cocktailtomater

Fiskgryta:

1 st Lime

1 burk Kokosmjölk 

3/4 Malen ingefära 

600 g Koljafilé 

1 tsk Olivolja

2 klyftor Vitlök

1/2 msk Vetemjöl 

2 dl Mjölk

1 tärning Grönsaksbuljong

2 tsk Flytande honung 

Svartpeppar

3/4 tsk Salt


1 Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.

2 Grönsaker: Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Koka i lättsaltat vatten 3-4 min. Lägg upp i en skål. Dela cocktailtomater och lägg i en skål.

3 Fiskgryta: Tvätta lime ordentligt i ljummet vatten. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs pressad vitlök 1 min. Pudra över vetemjöl och vispa ner mjölk, kokosmjölk, finrivet skal och pressad saft från limen, smulad grönsaksbuljong, malen ingefära och flytande honung. Sjud 3-4 min. Smaka av med lite nymald svartpeppar.

4 Skär kolja i mindre bitar och krydda med salt. Lägg ner i grytan och sjud 2-4 min, tills fisken är klar.

5 Servera fiskgrytan med grönsaker och jasminris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar