1 kg djupfryst kött av nöt, älg eller lamm
5 dl vatten
1 dl salt
2 msk socker
5 krossade vitlöksklyftor
3 msk hackade örter (tex timjan, persilja, dill)
1. Lägg in köttet i ugn på 80 greader. Låt stå i 12 timmar- gärna mer
2. Blanda ihop övriga ingredienser till en saltlag
3. Lägg ner det varma köttet i saltlagen. Använd plastpåse
4. Låt ligga och dra minst i 6 timmar
5. Skiva tunt- och servera tex med potatisgratäng och någon god sås
5 dl vatten
1 dl salt
2 msk socker
5 krossade vitlöksklyftor
3 msk hackade örter (tex timjan, persilja, dill)
1. Lägg in köttet i ugn på 80 greader. Låt stå i 12 timmar- gärna mer
2. Blanda ihop övriga ingredienser till en saltlag
3. Lägg ner det varma köttet i saltlagen. Använd plastpåse
4. Låt ligga och dra minst i 6 timmar
5. Skiva tunt- och servera tex med potatisgratäng och någon god sås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar