Hur som helst så var det i alla fall gott. Mysigt att sitta och fixa med spetten under själva middagen, blir inte att man stressar i sig allt då.
Denna gången blev det med buljong, nästa gång ska jag testa med olja!
2 port.
Ca 200 g fint nötkött i små bitar. Tex entrecote
Ca 1 liter vatten
2 msk soja
2 msk ox- eller kalvfond
5 vitpepparkorn
2 st lagerblad
1 stor morot
1 gul lök
Skär löken och moroten i bitar. Lägg i en kastrull med resten av ingredienserna (förutom köttet). Låt koka ihop i ca 30 minuter. Sila sedan bort grönsakerna, så att du bara har vätskan kvar. Häll upp i fonduegrytan. Skär köttet i små munsbitar. Sätt på spetten och sätt ner i fonduegrytan.
Servera med tex en god sallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar