Har du inte testat innan, så rekommenderar jag starkt att du gör det!
1 kg blåmusslor
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
5 cl olivolja
1 bunt persilja
2 dl vitt vin
2 dl fiskfond
2 dl vispgrädde
Salt och peppar
Krutonger:
4 skivor vitt formbröd
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs. Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan. Tillsätt blåmusslor, häll på vin och grädde. Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Salta och peppra. Lyft ur musslorna och låt soppan koka ner lite. Servera musslorna i en stor skål, slå över soppa, persiljan och strö över brödkrutongerna.
Krutonger
Tärna formbrödet och stek det knaprigt i smör, olja och vitlök. Låt rinna av på hushållspapper.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar