Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

fredag 28 juni 2013

Marockansk tagine

Huvudrätten på min marockanska bloggfest! Supergott! Köttet verkligen föll isär. Det blev bara över väldigt lite mat, det är ett bra betyg!




700 g nötkött, tex. stek
olivolja
salt
nymalen svartpeppar
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 1/2 tsk malen spiskummin
1/2 g saffran
2 tsk paprikapulver
1 kanelstång
1 1/2 msk färskriven ingefära
1 1/2 msk kalvfond från flaska
5 dl vatten
150 g torkade aprikoser
1 dl skållad, skalad mandel
1 msk pressad citronsaft
(ca 1 tsk harissa)
1 dl hackad bladpersilja


Skär köttet i mindre bitar, ca 3x3 cm. Bryn det i omgångar i olivolja i en stekpanna. Salta och peppra och ställ köttet åt sidan så länge.
Hacka lök och vitlök. Fräs det i olivolja i en gryta utan att det tar färg. Pudra över kryddorna och låt dem fräsa med en liten stund.
Lägg över köttet i grytan och häll på fond och vatten. Koka på svag värme under lock ca 1 timme. Rör någon gång under tiden.
Lägg i aprikoserna och låt koka i ytterligare 20 minuter.
Rosta mandeln i en torr och het panna.
Smaka av grytan med citronsaft, harissa, och salt. Strö över mandel och persilja. Servera med couscous.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar