Ett recept som en läsare tipsade mig om! Tack så mycket! Enkelt att göra, helt okej smak, men ändå ingen wow. Men kul att testa såklart!
4-6 personer
Går att göra i förväg och gratinera precis innan det är dags för att äta.
1 grillad kyckling
3 dl grädde
1 dl vitt vin
1 msk senap svensk
salt och peppar
aromat (mycket, smaka av)
3-5 dl riven ost
Kokt tagliatelle
Dela kycklingen i småbitar lägg dem i smord ugnseldfast form. Gillar man vitlök kan man gnida formen med en itudelad vitlöksklyfta. Jag skär ner skinnet också för att få med alla smaker.
Blanda den lättvispade grädden med vin, salt (försiktigt) och peppar (gärna svart), senapen, aromaten och osten.
Häll den kokta tagliatellen över kycklingen, och häll såsblandningen över allt.
Gratinera i ugn 175-225 grader tills det fått fin färg och blivit varmt.
Servera med en blandad sallad och eventuellt en god baguette med god ost på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar