Bjöd på denna smarriga förrätten på min marockanska bloggfest! Supergott! Påminner om tapas som jag har ätit förut.. egentligen är jag inte så förtjust i koriander..men jag börjar vänja smaklökarna sakta men säkert.
Detta receptet kommer i alla fall från boken Marocko på ett fat!
Antal portioner: 4
2 pkt frysta räkor, tinade och skalade
1 st röd chilifrukt
3 st vitlöksklyftor
2 tsk färsk ingefära, riven
1 tsk malen spiskummin
1 tsk paprikapulver
4 msk olivolja
3 msk koriander, hackad
salt
Till servering:
citronklyftor
Ett gott bröd
Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och hacka chiliköttet. Hacka vitlöken. Fräs chili, vitlök, ingefära, spiskummin och paprikapulver i olivolja en stund utan att det tar färg. Lägg i räkorna och stek dem i kryddblandningen 2-3 minuter. Räkorna är färdiga när de har en röd färg, det är viktigt att de inte översteks och blir torra. Blanda i koriander och smaka av med salt.
Ett gott bröd
Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och hacka chiliköttet. Hacka vitlöken. Fräs chili, vitlök, ingefära, spiskummin och paprikapulver i olivolja en stund utan att det tar färg. Lägg i räkorna och stek dem i kryddblandningen 2-3 minuter. Räkorna är färdiga när de har en röd färg, det är viktigt att de inte översteks och blir torra. Blanda i koriander och smaka av med salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar