Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 27 juli 2011

Passionsfruktscurd med marängtopp


Ett recept ur boken Kladdiga kakor. Gjorde det tillsammans med grannens flickor. Det var gott, men ganska så krångligt att göra, så kommer tyvärr inte att göra om det.

6 portioner

12 passionsfrukter
1 dl strösocker
100 g smör
2 ägg
2 passionsfrukter till garnering

maräng:
3 äggvitor
2 dl stösocker
3 droppar citronsaft

Dela pasionsfrukterna mitt itu och gröp ur fruktköttet i en kastrull. Ge det ett snabbt uppkok. Sila av kärnorna. Koka upp saften igen tillsammans med hälften av sockret och smöret. Blanda resterande socker med äggen och tillsätt äggvispet i uppkoket. Rör ordentligt tills du märker att det börjar koka. Ta av från plattan och sila genom en tät sil. Fyll 6 portionsglas. Låt svalna. Garnera med lite passionsfrukt i varje glas. Blanda äggvita, socker och citronsaft i en microsäker bunke. Värm smeten till ca 50 grader (drygt fingervarmt). Vispa sedan marängen tills den är rumstempererad. Klicka den ovanpå curden och bränn av med en brännare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar