Va ut på en fisketur en kväll. Var väldigt roligt att prova på flugfiske för första gången! Fick dessutom napp 5 gånger!! Men jag släppte i tre stycken och tog hem två.
Känns verkligen superbra att tillaga mat som man har fixat själv.
Nästa steg kanske blir att ta jägarexamen!
Hur som helst, jag fyllde fisken med smör, persilja,salt, peppar och vitlök. Sen in i ugnen i ca 200 grader, ca 20 minuter tror jag det var.. höll inte så noga koll på tiden.
Till det serverade jag potatis och en kall sås på gräddfil, dill och rödlök.
Hej!
SvaraRaderaHär kommer ett recept på en urgod fläskfilé. Köttet ska marineras i två olika marinader och det tar ca två dagar. Inget man slänger ihop till en snabb middag med andra ord, men super att bjuda på!
Ca 600g fläskfilé till 4pers
Dag 1:
Putsa fläskfilén och lägg den i följande marinad:
2msk soja
1msk worcestershiresås
1tsk olivolja
1tsk socker
Ha det i kylen och vänd det med jämna mellanrum.
Dag 2:
Ta upp köttet ur den första marinaden. Stek det i ugn i ca 150g tills stektermometern visar 75g. Låt de vila en stund i folie, skär det sedan i skivor och lägg i följande marinad:
1/2dl vitvinsvinäger
1/2dl vatten
1 1/2 dl olivolja
1tsk salt
1/2tsk malen svartpeppar
2 finhackade vitlöksklyftor
Eventuellt lite kapris och/eller persilja men det brukat jag ibland hoppa över och det blir minst lika gott utan
Låt köttet ligga minst 4timmar i den sista marinaden och servera den kall tillsammans med vad som helst :)
Hoppas det smakar! Tack för en superits insperationsblogg!!
tack så jättemycket! lovar att prova!
SvaraRadera