Sidor

torsdag 9 juni 2022

Potatisbullar med stekt fläsk och lingon

Ett recept från boken Husman av Johan Åkerberg. Väldigt gott! Att ha lök och persilja i gjorde verkligen susen! Bästa hemmagjorda potatisbullarna jag gjort!



1/2 kg mjölig potatis, oskalad

2 klyftor vitlök

1/2 gul lök, hackad

3 ägg

1/2 dl vetemjöl

1 dl persilja, hackad

Salt

Peppar

Smör och olja, till pannan

Rimmat stekfläsk, knaperstekt

Rårörda lingon

Koka potatisen i 20-25 minuter tillsammans med vitlök och lök. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av sig i 5 minuter. Skala potatisarna och mosa ihop dem med vitlök och lök. Blanda i ägg, mjöl och och persilja. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp smör/olja i en stekpanna och lägg i en matsked smet, platta ut till en ca 2 cm tjock bulle. Vänd efter några minuter. Stek tills bullarna fått fin färg. Servera med det knaperstekta fläsket och rårörda lingon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar