Ett recept från Linas matkasse. Första gången som jag testat göra hemmagjord sötsur sås! Och den blev väldigt god! Så det receptet ska jag lägga på minnet!
4 portioner
3 1/2 dl jasminris
Sötsur sås:
1 burk ananasringar
1 1/2 msk majsstärkelse
3 msk ketchup
2 msk rödvinsvinäger
1 msk socker
2 dl vatten
Kycklinglårfilé:
600 g kycklinglårfilé
1/2 tsk salt
Svartpeppar
Neutral olja
Grönsaker:
1 broccoli
250 g morötter
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Sötsur sås: häll spadet från ananasringar i en kastrull. Dela ananasen i mindre bitar och lägg ner i kastrullen. Blanda ner ketchup, rödvinsvinäger, socker och vatten. Blanda ut majsstärkelse i lika delar vatten och vispa ner i såsen. Koka upp under omrörning och sjud 2-3 minuter.
Kycklinglårfilé: krydda kycklinglårfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kycklingen 4-5 minuter per sida, tills den är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader).
Grönsaker: skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Koka i lättsaltat vatten 2-4 minuter. Skala morot. Fortsätt skala moroten i långa remsor och lägg i en skål. Servera nystekt kyckling med sötsur sås, jasminris, broccoli och rufsiga morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar