Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

fredag 27 februari 2015

Lax med fetaost och tomatsallad

Fick detta tipset av en kollega. Ganska så enkelt att göra, men ändå väldigt annorlunda. Gott var det i alla fall! Men lite väl mycket lök i tomatsalladen..blev snarare en löksallad! Så minska 
Till minst en halv rödlök istället..,


   900 g potatis
  • ca 600 g lax
  • salt och peppar
  • 75 g fetaost
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 rödlök
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk maizena majsstärkelse

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Skär laxen i portionsbitar. Skär ett snitt i varje laxbit och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär osten i skivor. Skär basilikan grovt.
  5. Fördela osten och lite av basilikan (spara lite till salladen) i snitten på varje bit laxbit. Sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Skär tomaterna i halvor. Skala och skiva löken. Blanda tomater, lök och resten av basilikan. Krydda med salt och peppar.
  7. Blanda vinäger och socker i en kastrull och koka upp. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten och låt det koka några minuter.
  8. Servera laxen med sallad, potatis och balsamsirap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar