Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta
fredag 27 februari 2015
Lax med fetaost och tomatsallad
Fick detta tipset av en kollega. Ganska så enkelt att göra, men ändå väldigt annorlunda. Gott var det i alla fall! Men lite väl mycket lök i tomatsalladen..blev snarare en löksallad! Så minska
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och koka potatisen.
Skär laxen i portionsbitar. Skär ett snitt i varje laxbit och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
Skär osten i skivor. Skär basilikan grovt.
Fördela osten och lite av basilikan (spara lite till salladen) i snitten på varje bit laxbit. Sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
Skär tomaterna i halvor. Skala och skiva löken. Blanda tomater, lök och resten av basilikan. Krydda med salt och peppar.
Blanda vinäger och socker i en kastrull och koka upp. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten och låt det koka några minuter.
Servera laxen med sallad, potatis och balsamsirap.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar