Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 25 februari 2015

Krämig soppa med broccoli, palsternacka och ädelost

  • Ett recept ur senaste Buffé tidningen från ICA. Helt okej, men ingen wow upplevelse...



    1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 palsternackor (à ca 250 g)
  • 2 broccoli (à 250 g)
  • 2 msk smör
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • salt och peppar
  • 50 g ädelost
    1. Skala, dela och hacka lök och vitlök. Skala palsternackan och skär den ena i skivor och den andra i små tärningar. Dela broccolin i mindre buketter och skär stammen i skivor.
    2. Fräs lök, vitlök och den skivade palsternackan i smöret i en kastrull ca 3 minuter.
    3. Tillsätt grädde, vinäger, buljongtärning, vatten och broccoli, men spara hälften av buketterna.
    4. Låt koka under lock ca 15 minuter, tills palsternackan är mjuk.
    5. Ta från värmen och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
    6. Dela resterande broccoli i ännu mindre buketter.
    7. Tillsätt broccolibuketter och palsternackstärningar och låt sjuda ca 3 minuter.
    8. Smula över ädelost och servera gärna med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar