här provar jag att göra en ny maträtt nästan varje dag.
Sidor
▼
fredag 27 februari 2015
Lax med fetaost och tomatsallad
Fick detta tipset av en kollega. Ganska så enkelt att göra, men ändå väldigt annorlunda. Gott var det i alla fall! Men lite väl mycket lök i tomatsalladen..blev snarare en löksallad! Så minska
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och koka potatisen.
Skär laxen i portionsbitar. Skär ett snitt i varje laxbit och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
Skär osten i skivor. Skär basilikan grovt.
Fördela osten och lite av basilikan (spara lite till salladen) i snitten på varje bit laxbit. Sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
Skär tomaterna i halvor. Skala och skiva löken. Blanda tomater, lök och resten av basilikan. Krydda med salt och peppar.
Blanda vinäger och socker i en kastrull och koka upp. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten och låt det koka några minuter.
Servera laxen med sallad, potatis och balsamsirap.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar