Sidor

fredag 27 februari 2015

Lax med fetaost och tomatsallad

Fick detta tipset av en kollega. Ganska så enkelt att göra, men ändå väldigt annorlunda. Gott var det i alla fall! Men lite väl mycket lök i tomatsalladen..blev snarare en löksallad! Så minska 
Till minst en halv rödlök istället..,


   900 g potatis
  • ca 600 g lax
  • salt och peppar
  • 75 g fetaost
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 rödlök
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk maizena majsstärkelse

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Skär laxen i portionsbitar. Skär ett snitt i varje laxbit och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär osten i skivor. Skär basilikan grovt.
  5. Fördela osten och lite av basilikan (spara lite till salladen) i snitten på varje bit laxbit. Sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Skär tomaterna i halvor. Skala och skiva löken. Blanda tomater, lök och resten av basilikan. Krydda med salt och peppar.
  7. Blanda vinäger och socker i en kastrull och koka upp. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten och låt det koka några minuter.
  8. Servera laxen med sallad, potatis och balsamsirap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar