Ett recept ur senaste Buffé tidningen från ICA. Kul att testa, speciellt eftersom en kollega pratat om att det är så gott. Själv tyckte både jag och min sambo att det var gott. Gav två till min min mamma som är vegetarian, det var väldigt poppis tydligen!
- 200 g halloumiost
- 1 vitlöksklyfta
- 3 ägg
- 2 msk potatismjöl
- 2 msk ströbröd
- 1 krm chiliflakes
- 3 msk hackad gräslök
- 2 krm nymalen svartpeppar
- 2 msk rapsolja
Mango chutney-dressing
- 3 msk mango chutney
- 1 1/2 dl matyoghurt (10 %)
Till servering
- 4 rostade grova portionsbröd
- 4 salladsblad
- 1 skivad avokado
CloseBra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
- Skala moroten. Riv morot och halloumi grovt. Skala och finriv vitlöken. Lägg allt i en bunke.
- Tillsätt ägg, potatismjöl, ströbröd, chiliflakes, gräslök och peppar och blanda ordentligt.
- Forma smeten till 4 burgare (för 4 portioner). Stek dem i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 2 minuter per sida.
- Mango chutney-dressing: Blanda ihop mango chutney och matyoghurt.
- Servera burgarna med rostade bröd, sallad, avokado, mango chutney-dressing och gärna ett stänk av chilisåsen sriracha. Ugnsstekta sötpotatisklyftor är gott till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar