- Ett recept ur senaste Buffé tidningen från ICA. Helt okej, men ingen wow upplevelse...
1 gul lök - 2 vitlöksklyftor
- 2 palsternackor (à ca 250 g)
- 2 broccoli (à 250 g)
- 2 msk smör
- 4 dl matlagningsgrädde
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 5 dl vatten
- salt och peppar
- 50 g ädelost
- Skala, dela och hacka lök och vitlök. Skala palsternackan och skär den ena i skivor och den andra i små tärningar. Dela broccolin i mindre buketter och skär stammen i skivor.
- Fräs lök, vitlök och den skivade palsternackan i smöret i en kastrull ca 3 minuter.
- Tillsätt grädde, vinäger, buljongtärning, vatten och broccoli, men spara hälften av buketterna.
- Låt koka under lock ca 15 minuter, tills palsternackan är mjuk.
- Ta från värmen och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
- Dela resterande broccoli i ännu mindre buketter.
- Tillsätt broccolibuketter och palsternackstärningar och låt sjuda ca 3 minuter.
- Smula över ädelost och servera gärna med ett gott bröd.
Sidor
▼
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar