Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 30 november 2014

Pepparkaksbiscotti

Ett recept ur boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Jag är inte så förtjust i biscotti, men det är en perfekt present att ge bort till någon som gör det!

Ca 40 skorpor

100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
7-8 dl vetemjöl
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kryddnejlika
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt dem och rör smeten till en slät deg. Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda längderna i ca 15 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen. Skär längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar