Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

lördag 29 november 2014

Svärmor Karins saffranskaka med russin

Ett recept ur boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Väldigt god och krispig yta och saftig o härlig inuti. Perfekt till adventsfikat imorgon! 


100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker 
1 1/2 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 kuvert saffran(1/2 g)

1 1/2 dl russin
Ca 1/2 dl vetemjöl

2 msk pärlsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund hålform. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt gräddfil och det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Lägg russin och mjöl i en påse, knyt igen och skaka om så att alla russin täcks av mjöl. Vänd försiktigt ned russinen i smeten. Häll smeten i formen. Strö över pärlsocker. Grädda kakan i cirka 40 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och provstickan är torr. Låt kakan svalna i formen och stjälp upp den på ett galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar