Sidor

söndag 30 november 2014

Pepparkaksbiscotti

Ett recept ur boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Jag är inte så förtjust i biscotti, men det är en perfekt present att ge bort till någon som gör det!

Ca 40 skorpor

100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
7-8 dl vetemjöl
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kryddnejlika
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt dem och rör smeten till en slät deg. Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda längderna i ca 15 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen. Skär längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar