Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 30 november 2021

Lasagne med aubergine och ricotta



Ett recept från Ica.se, lätt att göra och gott!



(500 kcal)
4 portioner

2 auberginer
salt
2 paprikor
1 msk olivolja
svartpeppar
1 rödlök
2 förp finkrossade tomater med vitlök (à 390 g)
2 tsk torkad rosmarin
1 msk rödvinsvinäger
1 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
250 g ricottaost

Tomatsallad:
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 silverlök
4 tomater
1/2 kruka basilika
1 msk olivolja
1 msk balsamico- eller rödvinsvinäger 

Sätt ugnen på 250°C.

Lasagne: Skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Salta dem och låt stå i rumstemperatur ca 10 minuter. Dela, kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar.

Torka av aubergineskivorna med hushållspapper. Blanda dem, paprikabitarna och olivoljan i en bunke. Krydda med peppar. Lägg alltsammans på en plåt och ställ in i övre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills grönsakerna börjar få färg. Ta ut grönsakerna och sänk ugnstemperaturen till 225°C.

Skala och skiva löken. Koka upp tomaterna, löken och rosmarinen i en kastrull. Smaksätt med salt, peppar och vinäger.

Lägg lite av såsen i botten på en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna, grönsakerna och såsen i formen. Klicka på ricottan. Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills lasagneplattorna är tillagade och ricottan är gyllenbrun.

Tomatsallad: Häll bönorna i ett durkslag, skölj dem med kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Skala löken, skiva den och tomaterna tunt. Strimla basilikan. Blanda samtliga ingredienser till tomatsalladen och smaksätt med salt och peppar.

Servera lasagnen med tomatsalladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar