Ett recept från en Allt om mat tidning. Väldigt gott!
4–8 personer
700 g nötfärs - eller lammfärs
500 g rotfrukter - t ex rotselleri och morot
2 lökar - gula
2 vitlöksklyftor
2 chili - gröna, t ex spansk peppar
2 tsk oregano
2 tsk spiskummin - hel
1 tsk chili - anchostyle
0,5 dl olivolja
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar - nymald
2 burkar tomater - finkrossade, (à 400 g)
3 dl öl - mörkt, t ex porter
3 msk tomatpuré
2 msk kakao
2 msk oxfond - konc
2 msk honung
2 burkar bönor - vita, (à 400 g)
Skala rotfrukterna och skär i riktigt små bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka chilin.
Fräs rotfrukter, lök, vitlök och chili med oregano, spiskummin och chilipeppar i olja i en gryta ca 2 min.
Stek färsen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Blanda ner färsen i grytan.
Tillsätt tomater, öl, tomatpuré, kakao, fond och honung. Låt sjuda på svag värme under lock ca 40 min. Rör om då och då.
Skölj bönorna i kallt vatten och vänd ner dem i grytan.
Servera hälften av grytan med önskade tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar