Spännande att ha kaffe i såsen, det har jag aldrig testat förut! Gott blev det också! Testa du också!
500 g nötfärs
1 mellanstor riven gul lök
1 ägg
5 dl grädde
2 msk fransk senap
3 msk kalvfond
3 msk grönpeppar mortlad
1 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
salt
soja
1 tsk strösocker
1 dl bryggt kaffe
maizena för redning
1 mellanstor riven gul lök
1 ägg
5 dl grädde
2 msk fransk senap
3 msk kalvfond
3 msk grönpeppar mortlad
1 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
salt
soja
1 tsk strösocker
1 dl bryggt kaffe
maizena för redning
Riv löken i en bunke och blanda ner 1 msk senap,1 dl grädde,1 msk kalvfond,salt,1 msk grönpeppar och peppar och blanda väl och gör pannbiffstora biffar och stek i smör.
Sätt på lite kaffe.
Bryn biffarna och ta tillvara på stekskyn med någon dryg dl vatten efter varje stekning och häll över i en kastrull.
Häll i kaffet,1 msk fransk senap och 2 msk kalvfond med resten av grädden och ha i resten av grön pepparen med sockret och 1 msk kinesisk soja och låt puttra och smaka av. Red av såsen med maizena eller maizena redning.
Serveras gärna med potatis
Sätt på lite kaffe.
Bryn biffarna och ta tillvara på stekskyn med någon dryg dl vatten efter varje stekning och häll över i en kastrull.
Häll i kaffet,1 msk fransk senap och 2 msk kalvfond med resten av grädden och ha i resten av grön pepparen med sockret och 1 msk kinesisk soja och låt puttra och smaka av. Red av såsen med maizena eller maizena redning.
Serveras gärna med potatis
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar