Sidor

lördag 8 mars 2014

Anders färsbiffar med grönpeppar och kaffesås

Spännande att ha kaffe i såsen, det har jag aldrig testat förut! Gott blev det också! Testa du också!




500 g nötfärs
1 mellanstor riven gul lök
1 ägg
5 dl grädde
2 msk fransk senap
3 msk kalvfond
3 msk grönpeppar mortlad
1 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
salt
soja
1 tsk strösocker
1 dl bryggt kaffe
maizena för redning

Riv löken i en bunke och blanda ner 1 msk senap,1 dl grädde,1 msk kalvfond,salt,1 msk grönpeppar och peppar och blanda väl och gör pannbiffstora biffar och stek i smör.
Sätt på lite kaffe.
Bryn biffarna och ta tillvara på stekskyn med någon dryg dl vatten efter varje stekning och häll över i en kastrull.
Häll i kaffet,1 msk fransk senap och 2 msk kalvfond med resten av grädden och ha i resten av grön pepparen med sockret och 1 msk kinesisk soja och låt puttra och smaka av. Red av såsen med maizena eller maizena redning.
Serveras gärna med potatis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar