Ett recept som ramla in på min mail för ett tag sedan. Tack Anders! Det var gott, påminner om moussaka.
Ett recept som ramla in på min mail för ett tag sedan. Tack Anders! Det var gott, påminner om moussaka.
500 g lammfärs
400 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
2 aubergine
7 potatisar (skalade)
2 msk spiskummin
2 msk paprikapulver
3 tsk cayennepeppar
1 msk oregano
6 dl vatten
2 gula lökar (normalstora)
2 klyftor vitlök (pressade)
1 köttbuljongtärning
4 msk persilja (klippt eller hackad)
Ca 3 dl riven ost
Salt
Peppar
400 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
2 aubergine
7 potatisar (skalade)
2 msk spiskummin
2 msk paprikapulver
3 tsk cayennepeppar
1 msk oregano
6 dl vatten
2 gula lökar (normalstora)
2 klyftor vitlök (pressade)
1 köttbuljongtärning
4 msk persilja (klippt eller hackad)
Ca 3 dl riven ost
Salt
Peppar
Bryn färs och lök och lägg över i en gryta . Skär upp aubergine i skivor och bryn i olivolja en stund och blanda ner i grytan.
Tillsätt tomatpuré, vatten och övriga kryddor
(ej persilja) och smaka av, låt puttra i ca 20 minuter.
Tärna potatisen i mindre bitar.
Lägg den tärnade potatisen i en ugnsform och häll över färs blandningen och se till att den täcker.
Grädda gratängen i 225 grader varm ugn i ca 90 minuter. Täck formen med aluminiumfolie mot slutet av gräddningen.
Tillsätt till slut den rivna osten.
Strö över den klippta/hackade persiljan över gratängen precis innan servering. Gott med matlagningsyoghurt till.
Tillsätt tomatpuré, vatten och övriga kryddor
(ej persilja) och smaka av, låt puttra i ca 20 minuter.
Tärna potatisen i mindre bitar.
Lägg den tärnade potatisen i en ugnsform och häll över färs blandningen och se till att den täcker.
Grädda gratängen i 225 grader varm ugn i ca 90 minuter. Täck formen med aluminiumfolie mot slutet av gräddningen.
Tillsätt till slut den rivna osten.
Strö över den klippta/hackade persiljan över gratängen precis innan servering. Gott med matlagningsyoghurt till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar