Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 8 mars 2022

Lammgryta med kanel och anissmak



Ett recept från en Allt om mat tidning. Lätt att göra och gott! Som vanligt så hoppade jag över koriandern…

4 portioner

1,2 kg lammrostbiff
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 morot
25 g rotselleri
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 msk råsocker
2 tsk salt
2 msk koncentrerad kalvfond
2 burkar hela tomater, à 400 g
0,5 tsk torkad rosmarin
1 bit hel kanel
4 kryddnejlikor
3 stjärnanis
0,5 tsk mald koriander
1 tsk röd spansk peppar, hackad
Servering
Citronskalsstrimlor
Bulgur
Sallad
Instruktioner


Skär köttet i cm-stora tärningar. Skala och grovhacka lök, vitlök, morot och rotselleri.
Bryn köttet i olivolja i omgångar i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Rör ner tomatpuré och råsocker och låt det fräsa i ca 2 min.
Tillsätt lök, vitlök, morot och rotselleri, salt, kalvfond, tomater, och kryddor. Låt koka ca 45 min med lock. Ta av locket och koka ytterligare ca 10 min, tills tomatsåsen reduceras och blir lite tjockare.
Garnera med citronskal.
Servera lammgrytan med bulgur och sallad.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar